Kategoriarkiv: Det har hendt

Volkswest JugendRun ’15

Klubbens første JugendRun ble en knallsuksess. Godt oppmøte og god stemning hele veien. Til og med været var på vårt lag det meste av tiden. Nesten 60 utstilte biler i Devolds smale gater, til glede for store og små. Etterfulgt av cruising i Ålesunds gater og en ellevill jakt på Likes i rebusløpet på vei tilbake til camp. Godt lag og god mat utover de sene nattetimer summerer opp det hele.

Fortsett å lese Volkswest JugendRun ’15

BugOut 2015

Et par busser tok turen nedover til Bergen på BugOut. På lørdagen ble det tid til å vere turist i byen, med mye fint å se på. Yrende folkeliv da det denne helgen var både Bergenfest og torgdag. Lørdags kveld ble det felles cruising ut til Starbugs sine lokaler, med grilling, og sosialt samvær.. Luftgeværkonkuranse var det også, som en kar i en gul buss vant, med 46 av 50 poeng.. Navn trenger ikke publiseres her 😉  Søndagen var det samling på festplassen. Vel 50 biler stilte, tross dårlige meldinger. Noen regnbyer var det, men solen var også innom På turen nordover igjen hengte 2 Doka’er fra Florø seg på. Vel hjemme etter sikkert 30 av 40 mil i regnvær…

Sesongavslutning hos Brødr. Sylte

I tradisjon tro, så avslutter VolksWest sesongen sin på Mjelva, Åndalsnes. Nermere bestemt hjemme hos Knut-Tore Sylte og hans retro Shell bensinstasjon «Brødrene Sylte».

Litt historie bak lokalet for dagen:
IMG_1744Brødrene Sylte var det Knut-Tore`s, farfar Torleif Sylte og hans bror Ivar Sylte som startet og bygget i 1956. De åpnet Shell stasjonen i 1957, og på den tiden så gikk hovedveien forbi der.  De var tidlig ute med bergingsbiler og hadde en av Norges kraftigste kranvogner, en Amerikansk FWD som de selv hadde bygget kran på. Brødrene Sylte var med fra starten av Viking bilberging, og sønnen til Ivar Sylte driver fortsatt for Viking på Åndalsnes

I 1979 ble veien lagt om, og bensinstasjonen lagt ned. Det ble da videre bare bilverksted som var i drift frem til år 2000. I starten var det service og reparasjoner av alle bilmerker, men etter 1968 var det stort sett bare Datsun/Nissan, men også perioder med Alfa og Citroën.

Knut-Tore kjøpte huset, verkstedet og garasje i 2003. Han har etter det innredet det i retrostil og som en gammel Shell stasjon. Datsun er byttet ut med luftkjølt, og i lokalene står det T1, T2, T3, T4 og 914 VW Porsche, altså en fin liten samling. Noen biler er i tipp topp stand, andre under restaurering. Knut-Tore har laget seg en Facebook-side som man kan besøke om man vil. www.facebook.com/BrodreneSylte

VolksWest satte i år av lørdag 28 september og søndag 29 september til sesongens siste treff. Det ble lagt opp til camping på Åndalsnes camping fra lørdag til søndag.  Siden det nå ikke er sommertemperaturer lenger, så ble det bestilt noen hytter som man campet i denne gang.  Her ble det godt sosialt samvær og mye luftkjølt prat.

IMG_1798På søndagen ble det besøk hos «Brødrene Sylte» og siden klubben i år er 5 år, så ble det en uoffisiell markering av dette med kaffe og kake. Folk gikk og tittet på alt av rariteter og antikviteter han har i lokalet sitt. Her er det virkelig noe for enhver smak. Hyllene er fylt med ting som de fleste av oss gjerne selv skulle hatt på hylla hjemme. Men her er det bare å se, men ikke røre. Totalt 18 luftkjølte biler dukket opp, og det må sies og være bra. Jeg selv måtte la Gulbuss`n stå hjemme da forsikringskilometerene for i år er brukt opp, og ble da passasjer for en gangs skyld.

Etter noen timer med omvisning og prat om løst og fast, så ble det cruising opp Trollstigen. Og i et så flott landskap, og tidsriktige veier, ble dette er riktig så fin tur. Turister langs veiene sto med kameraer klare og vinket og smilte da vi passerte. På toppen ble en lang rekke av biler, og også her sperret turistene opp øynene for et så flott skue. Som det pleier å være på slike turer, så er det bare positive tilbakemeldinger å få fra folket. Her ble gjengen splittett opp. Flesteparten fortsatte turen via Valldal for en matbit på Kulå, deretter videre hjem. Andre returnerte ned Trollstigen, og hjem igjen.

IMG_1833IMG_1841

Flere bilder fra turen ligger på min «hjemmeside» på facebook, besøk gjerne www.facebook.com/NordtveitsGarage.

kake

 

Bussgutta til SCC 2013

Torsdag ettermiddag den 8 august møttes vi på Stopp 69, vi var en god gjeng som reiste avgårde for å få med oss årets SCC. Første stopp var et gammelt skogsvrak som undertegnde viste på Verma rett før fylkesgrensen,en 56 mod panel på vei tilbake til naturen. Etterpå gikk turen videre til Ringebu der vi har funnet oss en fin rasteplass vi bruker når vi drar til SCC, men iår regnet det så mye at vi valgte å fortsett mot Gardermoen i vertfall til det sluttet å regne. Vi endte på Gardermoen ankomst klokka ett natt til fredag, vi fikk campet og stemningen var god.
Helgen ble tilbrakt på SCC der hadde vi det topp,der var det drag race mange flotte biler utstilt på Show n Shine og deler var også å finne for den som trengt det.Gutta med skjortene var der så klart, de svikter ikke:-) Søndag fikk vi med oss premie utdelingen, der Eivind Nordtveit var heldig og fikk pris for sin gjennomførte buss. Så var det on the road again noen reiste hjemover mens vi reiste til Sverige. Vi campet på Strømstad Camping der var vi i to dager det gikk i shopping og sightseeing, Tysdag satt vi kursen mot Oslo der vi dro til Alex på garasje besøk og Tim fikk sett på Porsche n, deretter ble det campet i en hage på Lillestrøm. Turen ble avsluttet med en tur innom Thomas på Automobilia på Raufoss..