Alle innlegg av nordtveit

BugOut 2015

Et par busser tok turen nedover til Bergen på BugOut. På lørdagen ble det tid til å vere turist i byen, med mye fint å se på. Yrende folkeliv da det denne helgen var både Bergenfest og torgdag. Lørdags kveld ble det felles cruising ut til Starbugs sine lokaler, med grilling, og sosialt samvær.. Luftgeværkonkuranse var det også, som en kar i en gul buss vant, med 46 av 50 poeng.. Navn trenger ikke publiseres her 😉  Søndagen var det samling på festplassen. Vel 50 biler stilte, tross dårlige meldinger. Noen regnbyer var det, men solen var også innom På turen nordover igjen hengte 2 Doka’er fra Florø seg på. Vel hjemme etter sikkert 30 av 40 mil i regnvær…

Sesongavslutning hos Brødr. Sylte

I tradisjon tro, så avslutter VolksWest sesongen sin på Mjelva, Åndalsnes. Nermere bestemt hjemme hos Knut-Tore Sylte og hans retro Shell bensinstasjon «Brødrene Sylte».

Litt historie bak lokalet for dagen:
IMG_1744Brødrene Sylte var det Knut-Tore`s, farfar Torleif Sylte og hans bror Ivar Sylte som startet og bygget i 1956. De åpnet Shell stasjonen i 1957, og på den tiden så gikk hovedveien forbi der.  De var tidlig ute med bergingsbiler og hadde en av Norges kraftigste kranvogner, en Amerikansk FWD som de selv hadde bygget kran på. Brødrene Sylte var med fra starten av Viking bilberging, og sønnen til Ivar Sylte driver fortsatt for Viking på Åndalsnes

I 1979 ble veien lagt om, og bensinstasjonen lagt ned. Det ble da videre bare bilverksted som var i drift frem til år 2000. I starten var det service og reparasjoner av alle bilmerker, men etter 1968 var det stort sett bare Datsun/Nissan, men også perioder med Alfa og Citroën.

Knut-Tore kjøpte huset, verkstedet og garasje i 2003. Han har etter det innredet det i retrostil og som en gammel Shell stasjon. Datsun er byttet ut med luftkjølt, og i lokalene står det T1, T2, T3, T4 og 914 VW Porsche, altså en fin liten samling. Noen biler er i tipp topp stand, andre under restaurering. Knut-Tore har laget seg en Facebook-side som man kan besøke om man vil. www.facebook.com/BrodreneSylte

VolksWest satte i år av lørdag 28 september og søndag 29 september til sesongens siste treff. Det ble lagt opp til camping på Åndalsnes camping fra lørdag til søndag.  Siden det nå ikke er sommertemperaturer lenger, så ble det bestilt noen hytter som man campet i denne gang.  Her ble det godt sosialt samvær og mye luftkjølt prat.

IMG_1798På søndagen ble det besøk hos «Brødrene Sylte» og siden klubben i år er 5 år, så ble det en uoffisiell markering av dette med kaffe og kake. Folk gikk og tittet på alt av rariteter og antikviteter han har i lokalet sitt. Her er det virkelig noe for enhver smak. Hyllene er fylt med ting som de fleste av oss gjerne selv skulle hatt på hylla hjemme. Men her er det bare å se, men ikke røre. Totalt 18 luftkjølte biler dukket opp, og det må sies og være bra. Jeg selv måtte la Gulbuss`n stå hjemme da forsikringskilometerene for i år er brukt opp, og ble da passasjer for en gangs skyld.

Etter noen timer med omvisning og prat om løst og fast, så ble det cruising opp Trollstigen. Og i et så flott landskap, og tidsriktige veier, ble dette er riktig så fin tur. Turister langs veiene sto med kameraer klare og vinket og smilte da vi passerte. På toppen ble en lang rekke av biler, og også her sperret turistene opp øynene for et så flott skue. Som det pleier å være på slike turer, så er det bare positive tilbakemeldinger å få fra folket. Her ble gjengen splittett opp. Flesteparten fortsatte turen via Valldal for en matbit på Kulå, deretter videre hjem. Andre returnerte ned Trollstigen, og hjem igjen.

IMG_1833IMG_1841

Flere bilder fra turen ligger på min «hjemmeside» på facebook, besøk gjerne www.facebook.com/NordtveitsGarage.

kake

 

Volkswest: Sunndalsøra

Sunndalingene hadde invitert til treff, og med minst mulig planlegging og meget på sparket, ble det tur til Sunndalsøra, og treff på Gjøra litt lengre inni dalen.

Tim med sin bay, sto med motoren i deler under et døgn før avreise.. Han hadde pratet med Martin, om at det hadde vert kjekt å ta turen i år. Jeg for min del slet med motor som gikk varm, og var derfor litt itvil om å reise. Men tur ble det.

Jeg og Tim kom tilbake fra Geiranger en time før vi dro avgårde til Sunndalen. Ingenting var pakket, men på en drøy time var bilen pakket, mannen dusjet, og en grandis var spist..

Vi møtte Martin på Stopp 69, og ikke lenge etter kom Trond som ikke rakk ferga som Martin tok.. Men med bunkring av både bensin og litt i kjølebag`en satte vi kursen nordover.

Eneste stopp ble på moldeferga..jaja, vi stoppet vel også en km før vi var fremme. Martin skrøt på seg at han visste hvor vi skulle, men stoppet på en rasteplass da han ble usikker på om det virkelig var såå langt oppover dalen.. Google maps ble funnet frem, og joda, vi hadde 4 svinger igjen 🙂

Vel fremme ble det campet, og med klubbteltet oppe, ble det god stemning utover nattetimene.

Lørdagen ble det en minicruising ca 200 meter.. 😉 På Gjøra kro ble det vaffler is og kaffe.

En uoffisiell utstilling av bilene ble det også.

På kvelden var det felles grilling. Kokk var på plass, og sørget for mat til alle og en hver. Og med musikk fra gulbobla til Jonny, ble det god stemning i de sene nattetimer.

Noen bilder fra treffet. Om andre har bilder, så legg gjerne bildene inn i mediaarkivet.

Cruising til Vårslepp 2013 -Tomrefjord

Noen bilder fra dagens tur til Tomrefjorden. Ikke det største oppmøtet, men Therese og Jon Åge ble med i sin røde boble, og Nils med Herbie. Marius stakk såvidt innom med bussen på stopp 69, men han hadde andre planer.. Om jeg husker riktig navn, så var Oddbjørn såvidt innom  Tomrefjord han også.. I tilegg var jeg med Gulbuss`n.

Fortsett å lese Cruising til Vårslepp 2013 -Tomrefjord