Sesongavslutning hos Brødr. Sylte

I tradisjon tro, så avslutter VolksWest sesongen sin på Mjelva, Åndalsnes. Nermere bestemt hjemme hos Knut-Tore Sylte og hans retro Shell bensinstasjon «Brødrene Sylte».

Litt historie bak lokalet for dagen:
IMG_1744Brødrene Sylte var det Knut-Tore`s, farfar Torleif Sylte og hans bror Ivar Sylte som startet og bygget i 1956. De åpnet Shell stasjonen i 1957, og på den tiden så gikk hovedveien forbi der.  De var tidlig ute med bergingsbiler og hadde en av Norges kraftigste kranvogner, en Amerikansk FWD som de selv hadde bygget kran på. Brødrene Sylte var med fra starten av Viking bilberging, og sønnen til Ivar Sylte driver fortsatt for Viking på Åndalsnes

I 1979 ble veien lagt om, og bensinstasjonen lagt ned. Det ble da videre bare bilverksted som var i drift frem til år 2000. I starten var det service og reparasjoner av alle bilmerker, men etter 1968 var det stort sett bare Datsun/Nissan, men også perioder med Alfa og Citroën.

Knut-Tore kjøpte huset, verkstedet og garasje i 2003. Han har etter det innredet det i retrostil og som en gammel Shell stasjon. Datsun er byttet ut med luftkjølt, og i lokalene står det T1, T2, T3, T4 og 914 VW Porsche, altså en fin liten samling. Noen biler er i tipp topp stand, andre under restaurering. Knut-Tore har laget seg en Facebook-side som man kan besøke om man vil. www.facebook.com/BrodreneSylte

VolksWest satte i år av lørdag 28 september og søndag 29 september til sesongens siste treff. Det ble lagt opp til camping på Åndalsnes camping fra lørdag til søndag.  Siden det nå ikke er sommertemperaturer lenger, så ble det bestilt noen hytter som man campet i denne gang.  Her ble det godt sosialt samvær og mye luftkjølt prat.

IMG_1798På søndagen ble det besøk hos «Brødrene Sylte» og siden klubben i år er 5 år, så ble det en uoffisiell markering av dette med kaffe og kake. Folk gikk og tittet på alt av rariteter og antikviteter han har i lokalet sitt. Her er det virkelig noe for enhver smak. Hyllene er fylt med ting som de fleste av oss gjerne selv skulle hatt på hylla hjemme. Men her er det bare å se, men ikke røre. Totalt 18 luftkjølte biler dukket opp, og det må sies og være bra. Jeg selv måtte la Gulbuss`n stå hjemme da forsikringskilometerene for i år er brukt opp, og ble da passasjer for en gangs skyld.

Etter noen timer med omvisning og prat om løst og fast, så ble det cruising opp Trollstigen. Og i et så flott landskap, og tidsriktige veier, ble dette er riktig så fin tur. Turister langs veiene sto med kameraer klare og vinket og smilte da vi passerte. På toppen ble en lang rekke av biler, og også her sperret turistene opp øynene for et så flott skue. Som det pleier å være på slike turer, så er det bare positive tilbakemeldinger å få fra folket. Her ble gjengen splittett opp. Flesteparten fortsatte turen via Valldal for en matbit på Kulå, deretter videre hjem. Andre returnerte ned Trollstigen, og hjem igjen.

IMG_1833IMG_1841

Flere bilder fra turen ligger på min «hjemmeside» på facebook, besøk gjerne www.facebook.com/NordtveitsGarage.

kake

 

Én kommentar til “Sesongavslutning hos Brødr. Sylte”

  1. Meget bra oppsummert Nordtveit! Husk og bruke vintertiden effektivt i garasjene, så ses vi snart på veien igjen til våren! Knut-Tore

Legg inn en kommentar